Nattliv

Många associerar Cypern, och då framförallt den turisttäta staden Ayia Napa, med en riktig festplats utan dess like. Den stora blandningen turister från alla världens hörn, i kombination med stadens egna lokalinvånare, sätter en alldeles särskild prägel och bidrar garanterat till att allt fler väjer att komma tillbaka till ön, år efter år. Bland de ständigt återkommande turisterna är det inte minst ungdomar som mer än gärna förlägger sin ledighet just här, vilket kanske inte är särskilt förvånande, då klubblivet de senaste åren har blivit riktigt populärt. Det stora antalet nattklubbar, pubar och diskotek, i kombination med överkomliga drinkpriser gör att den yngre generationen väljer just fartfyllda Ayia Napa.

Är du intresserad av att slå klackarna i taket på dansgolvet finns det oerhört många olika nattklubbar att välja på. Kanske nästan lite för många. Detta faktum gör att många besökare sällan nöjer sig med att stanna på en och samma plats en hel kväll/natt, utan rör sig istället mellan ett antal olika barer och diskotek, för att få lite variation på tillvaron samtidigt som man träffar än fler nya människor. Detta är förstås en smaksak, som givetvis inte kan falla alla i smaken. För ungdomar är det dock det ultimata sättet att lära känna stadens nyinkomna turistlast på djupet och därmed skapa sig en oförglömligt händelserik utgång. Många så kallade efterfester arrangeras ofta av de lokala hotellen. Där kan man således, om man önskar, orkar och vill, fortsätta festandet fram till nästföljande morgon.

Det finns dock mer att välja på än enbart traditionella nattklubbar med folktäta dansgolv och söta fruktdrinkar. Är du sportintresserad? Då finns det exklusiva sportbarer att utforska, där du har möjlighet att träffa andra likasinnade. Skulle du sedan bli sugen på en rolig sångstund, finns det alltid karaokebarer att besöka för den modige. Här får du äntligen chansen att välja din favoritlåt och ge prov på dina dolda sångtalanger!

Är man riktigt partysugen rekommenderas man att resa till Ayia Napa under juli och augusti månad, då nattlivet sägs vara som hetast och mest befolkat. Större delen av lokalbefolkningen har själva semester, men framförallt är det ett enormt antal turister som gästar ön för en stunds välförtjänt avkoppling. Är man däremot ute efter en lite lugnare tillvaro, behöver detta inte betyda att man stannar hemma från sin resa på grund av allt vilt festande i staden. Centralt i Ayia Napas centrum är hotellens gäster främst unga tjejer och killar, ofta resandes i stora sällskap. Det är därför viktigt att tänka på att välja ett hotell efter sin egen situation; reser man med familjen, med små barn, kan det vara mer lämpligt att bosätta sig en bit utanför centrum. Detta behöver dock inte betyda att man får långt till stranden eller eventuella transporter, matställen och dylikt. För att försäkra dig om att du får just ditt drömläge är det bra att extrakolla med reseförsäljare om hur långt det faktiskt är till centrum och strand. Då slipper du förhoppningsvis också onödiga diskussioner vid ankomsten gällande eventuella missförstånd, som ofta blir svåra att lösa när man väl har betalat och gett sig av på resan.